Jura Krakowsko-Częstochowska. Czwartkowy wieczór. Skąpana w zachodzącym słońcu średniowieczna warownia – Królewski Zamek Bobolice.
U jej stóp legendarna Restauracja, a w jej wnętrzu elegancka sala pełna podekscytowanych Gości. Na ich oczach odbywa się prawdziwy spektakl kulinarny.
Buchające płomienie, zapach świeżo mielonych przypraw i mistrz sztuki kulinarnej zdradzający tajniki swojej pracy dopełniają całości widowiska. Efekt przerasta wyobrażenie zebranych. Na talerzach pojawiają się kolejne potrawy, a raczej precyzyjnie przygotowane dzieła sztuki. Poezja smaku i misterium aromatu.
Z a c i e k a w i o n y?
Przeżyj z nami niezwykłą kulinarną przygodę już w najbliższy czwartek, zwieńczeniem wieczoru będzie pełne emocji zwiedzanie Królewskiego Zamku Bobolice.
MENU
PRZYSTAWKA PIERWSZA
Chrupiąca sałatka z białych i zielonych szparagów z żółtkiem confit w aromatach trufli
PRZYSTAWKA DRUGA
Grasica cielęca w pianie z ziemniaków z karmelizowanymi pistacjami
ZUPA
Krem z młodego selera z oliwą z raków
DANIE GŁÓWNE
Pieczony Gołąb na puree z wędzonej gruszki z chrupiącymi listkami brukselki
DESER
Truskawkowa granola z wanilią i sorbetem rabarbarowym
DODATKOWO
Pełne emocji wieczorne zwiedzanie komnat Królewskiego Zamku Bobolice
ZAPRASZAMY PO JURAJSKU W CZWARTEK O GODZINIE 18.00
Koszt za osobę: 90 PLN
Liczba miejsc ograniczona, zgłoszenia pod nr tel. +48 34 328 80 02
POBIERZ